Klicka för karta - Glasgow

Johan Prane rapporterar direkt från Glasgow

"Polisen säger ingenting"
1:47 min

Utredningen i Skottland fortsätter mot den gripne 30-åringen som greps i går misstänkt för att ha koppling till självmordsattentatet i Stockholm den 11 december.

Ekots korrespondent Johan Prane är på plats i Glasgow.

– Jag står i trappuppgången på 19:e våningen där mannen bor. Det går inte att komma nära lägenheten där mannen bor för det är avspärrat med blåvita polisband. Bostadsbolaget har spärrat av huset men jag fick följa med en granne upp som hörde när polisen kom in här i går morse klockan 06 och han trodde att det var tjuvar som försökte bryta sig in. När han tittade ut var trappuppgången full av poliser med k-pistar och han frågade vad som hade hänt. Polisen uppmanade honom att gå tillbaka in i lägenheten, berättar Johan Prane.

Han berättar att grannen umgåtts en del med den gripne mannen och blev chockad när han fick höra vad som hänt. Även en snickare som Johan Prane pratat med fick ett gott intryck av den gripne mannen och blev även han chockad.

– Polisen säger ingenting, det är locket på som gäller, säger Johan Prane.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".