Förrymd fånge gripen

En av de två män som på fredagskvällen rymde från fängelseområdet i Karlskoga har gripits. Den andre är fortfarande på fri fot.

Männen satt i en provisorisk häktesbarack i väntan på en riktig fängelseplats och de rymde genom att göra hål i en vägg med hjälp av träningsredskap.

Arne Granell, chef för Kriminalvården i Värmland, är något självkritisk.

– Vi har ju sedan två tillbaka en akut platsbrist. Men vi måste bereda häktesplatser. Vi får väl se över vad vi kan göra åt säkerheten för det här gick lättare än vad vi hade räknat med, säger han.

Provisoriskt häkte
De två männen hölls inlåsta i en barack som byggts på fängelseområdet för att få plats med häktade som inte får rum på det vanliga häktet i Karlstad. Runt baracken finns två stängsel, men kriminalvården visste att baracken inte var helt säker.

– Att den inte har samma säkerhet som en anstalt eller en normal häktes plats kände vi till. Men vi försöker därför sätta de fångar där som inte har så hög rymningsbenägenhet, säger han.

Kristoffer Morén och Daniel Granström, SR Örebro

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista