Storbritannien tar hem medborgare från Bahrain

Storbritannien uppmanar nu sina medborgare att lämna det oroliga Bahrain så fort som möjligt, och utlovar också att bistå alla britter som behöver hjälp med evakuering från landet.

Brittiska UD har därmed ändrat sina rekommendationer och säger nu att alla britter som inte absolut måste vistas i Bahrain bör resa därifrån.

Den shiamuslimska minoriteten i Bahrain har demonstrerat i flera veckor för mer rättigheter, och många har skadats och dödats i oroligheterna

De nya brittiska rekommendationerna kommer dagen efter att trupper från Saudiarabien och Förenade Arabemiraten kom till Bahrain för att bistå regimen att kontrollera situationen.

Sedan Saudiarabien och Förenade Arabemiraten i måndags skickade soldater till Bahrain för att bistå regeringen där, har USA påpekat för Saudiarabien att militära styrkor inte är svaret på upproret i Bahrain.

Washington har skickat en toppdiplomat till Bahrain för att försöka förmå regeringen och oppositionen att inleda samtal.

Den biträdande amerikanske utrikesministern, Jeffrey Feltman, kom till Bahrain i måndags, en dag innan undantagslagar infördes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista