Goda tider för internetföretag

I onsdags redovisade företaget Yahoo en rejäl vinstökning för årets andra kvartal.

Kvartalsvinsten för amerikanska Yahoo blev mer än dubbelt så stor som förra året.

Nettovinsten för internetföretaget stannar på 112 miljoner dollar och det motsvarar åtta cent per aktie. Samma period förra året var vinsten 50 miljoner dollar.

Det förbättrade resultatet beror framförallt på att Yahoo dragit in mer reklampengar, annonsförsäljningen på nätet fortsätter att gå bra.

Men trots att Yahoos vinst alltså mer än fördubblades hade många analytiker räknat med ännu större vinst och att vinstprognosen för hela året skulle skrivas upp ännu mer.

Yahoos kvartalsrapport är dock ändå ett tecken på att den amerikanska internetbranschen har vind i ryggen just nu. Nu väntar finansanalytikerna ivrigt på att få se hur det ska gå för en av Yahoos största konkurrenter, Google.

Google, världens mest använda sökverktyg på internet, ansökte i april om att få bli börsnoterat. Det är en affär som vissa analytiker redan i förväg har kallat för den viktigaste i webbbolagens historia.

Ginna Lindberg, Washington
ginna.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".