Våldtäktsman härjar i Malmö

Under natten mot måndagen överfölls ännu en ung kvinna vid Möllevångstorget i Malmö. Under sommaren har flera våldtäktsförsök inträffat i området, och enligt polisen kan det handla om samma man. (P3 Nyheterna)

Vid 12-tiden på söndagsnatten överfölls ännu en kvinna runt Möllevångstorget i Malmö.

Hann undan
Hon blev förföljd av en okänd man när hon var ute med hunden i en park i närheten. Kvinnan började springa och hann precis dra igen sin dörren till sin trappuppgång när mannen kom ikapp.

Från lägenheten larmade hon polisen som under natten förgäves försökt spåra mannen med hund.

Samma man
Polisen tror att det kan vara samma man som tidigare jagat kvinnor i området under sommaren. Signalementet på mannen som är mellan 20 och 30 år, stämmer överens med de tidigare överfallen som var just runt Möllan där det ligger mycket pubar och restauranger.

Johanna Månsson bor på Möllan där någon nu har satt upp flera affischer för att varna för våldtäktsförsöken.

– Det står att man ska ha mobilen redo, och att man inte ska tveka att skrika eller tag i någon om det börjar bli läskigt. Det står också att man ska tänka på systerskapet, att vi kvinnor ska hjälpa och stötta varandra, till exempel om vi ska gå hem själva, säger Johanna Månsson, boende vid Möllevångstorget.

Mikael Funke
mikael.funke@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista