Våldet trappas upp i Israel

Minst 17 palestinier dödades på onsdagen då Israel slog till mot flera palestinska mål på Västbanken och i Gaza. Dagen var därmed en av de blodigaste under 17 månaders konflikt.
I en av attackerna var man nära att träffa den palestinske ledaren Yasser Arafats kontor i Ramallah och under eftermiddagen angrep israeliska helikoptrar flyktinglägret al-Maghazi i Gazaremsan samtidigt som stridsvagnar körde in i lägret. Den militära offensiven sades vara ett svar på att palestinier i tisdags kväll sköt ihjäl sex israeliska soldater i ett bakhåll vid en militär vägspärr på Västbanken. Saeb Erakat - nära medarbetare till Arafat - vädjade på onsdagen till USA och EU att hjälpa palestinierna. EU:s utrikespolitiske representant, Javier Solana, reser till Mellanöstern på söndag för att träffa premiärminister Sharon, Arafat och den israeliske utrikesministern Shimon Peres.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista