Kommer produktionen igång igen? Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.

Inga nya besked om Saabs framtid

Ingen ny information kom fram under mötet
0:58 min

Saabs anställda vid fabriken i Trollhättan har precis haft möte med ledningen om framtiden. Det vart inga direkta nya besked och Jörgen Kaiser, montör och ombud för Metall, som var en av dem som var med på mötet, tycker att det hela är tråkigt.

För första gången på tre veckor kom de anställda till fabriken i Trollhättan. I dag ska de utföra en del underhållsarbete för att sedan vara hemma i morgon igen. Underhållsarbetet ska utföras så att produktionen kan komma igång direkt när klartecken ges, men om och när det sker är det ingen som vet ännu.

I går träffade den ryske finansmannen Vladimir Antonov Riksgäldens direktör Bo Lundgren i Stockholm, bland annat för att diskutera om Antonov skulle kunna gå in som delägare i Saab. Men någon information om vad som kom fram på mötet lämnades inte.

–  När mötet planerades trodde man att man skulle ha kommit längre men inte ens vår närmaste chef var särskilt insatt, säger han till P1-Morgon direkt efter mötet.

De Saabanställda svävar fortfarande i ovisshet och Camilla Norén som arbetar som städerska på fabriken i Trollhättan är kritisk till att ledningen lät det gå så långt att de fick stänga fabriken.

– Det är konstigt att man inte ser innan att det börjar ta slut i kassan och fundera över vad vi gör nu, istället för att låta det gå så långt att man tvingas stänga, säger hon.

Det var fortsatt många frågetecken efter mötet och många undrar nu hur länge det ska dröja innan man får några besked.

– Det är inte mycket vi kan göra, det ligger utanför våra händer, säger Jörgen Kaiser.

Men Jörgen Kaiser har ändå goda förhoppningar.

– Jag tror att det kommer att gå vägen, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".