Vinstökning för WM-data - nyanställer

IT-konsulten WM-data ökade sin vinst det andra kvartalet till 73 miljoner kronor. En ökning med 30 procent mot i fjol. Och det har fått bolaget att anställa 260 nya medarbetare under det. WM-Data planerar att fortsätta nyanställa framöver, säger VD:n Crister Stjernfelt

Den svenska IT-branschen har lagt dom värsta krisåren bakom sig. Efterfrågan börjar så sakteliga öka och konsulterna har lite mer jobb. WM-data gör också en vinst under andra kvartalet på 73 miljoner kronor och omsatte drygt 2,1 miljarder kronor. Det är en ökning med ungefär 30 procent i jämförelse med samma period i fjol. Och det har fått bolaget att nyanställa igen. Under det första halvåret fick bolaget 260 nya medarbetare och är nu 7 810 anställda inom koncernen.

Men samtidigt som efterfrågan ökar, fortsätter prispressen på bolagets tjänster. Och därmed jakten på sänkta kostnader. Det innebär att en del av dom nya jobb som skapas kan försvinna till låglöneländer som Indien och till anläggningar i det forna öststaterna.

Robert Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista