Idag meddelade brittiska utrikesdepartementet att ambassadör Sami Khiyami inte är välkommen på morgondagens bröllop. Foto: Fiona Hanson/Scanpix

"Inte välkommen på bröllopet"

Efter våldsamheterna i Syrien ströks idag den syriske ambassadören från gästlistan till morgondagens bröllop i London mellan prins William och Kate Middleton. Samtidigt uppmanar svenska UD svenskar att överväga att lämna landet.

"UD avråder sedan tidigare från alla resor till Syrien och uppmanar nu även svenskar i landet, som inte har starka skäl att stanna, att överväga lämna med reguljärtrafik", meddelas på UD:s webbplats.

Samtidigt meddelade det brittiska utrikesdepartementet att Syriens ambassadör i London portas från fredagens bröllop mellan prins William och Kate Middleton.

Beskedet kom sedan flera arga röster höjts mot att ambassadören, Sami Khiyamis skulle närvara vid vigseln.

Bakgrunden är det brutala våldet mot syriska demonstranter under den senaste veckan.

Idag ströks ambassadörens namn från gästlistan.

Departementet sade att ambassadörens närvaro vore "oacceptabel" på grund av regimens attacker mot civila, en åsikt som kungahuset sades dela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".