1 av 4
New York-borna sökte sig till Ground Zero efter beskedet att Usama bin Ladin är död. Foto: Gunnar Bolin/Sveriges Radio.
2 av 4
Människor på Ground Zero visar sin glädje efter beskedet att Usama Bin Ladin är död. Foto: Gunnar Bolin/Sveriges Radio.
3 av 4
New York-bor sökte sig till Ground Zero efter beskedet om att Usama bin Ladin är död. Foto: Gunnar Bolin/Sveriges Radio.
4 av 4
Människor visar sin glädje efter beskedet att Usama bin Ladin är död. Foto: Gunna Bolin/Sveriges Radio.

Stor glädje vid Ground Zero i natt

"Bästa stället för en amerikan att vara på nu"
1:51 min

Den plats som var mest i fokus i USA i natt var nog ändå Ground Zero, stället där de två World Trade Centertornen stod och där samlades mängder av amerikaner i dag.

Det var glädje men också lite eftertanke på Ground Zero i natt. Eftertanke hos dem som fått nära dödade som bara stod lutade mota staketet till byggarbetsplatsen. En av de jag träffade var änkan till journalisten Steven Vincent som kidnappades och dödades i Irak och hon kände glädje den här dagen .

Jag har kommit hit med min mans irakiska tolk som jag tog till USA efter hans död, vi är här och firar det är en underbar natt för Amerika, säger Lisa Ramaci Vincent.

En annan man som kommer gående med en flagga över axeln konstaterar bara att det finns inget bättre ställe för en amerikan att vara.

När den fege islamistiske terroristen Osama bin Laden är död vill man vara just här med mina "fellow americans", landsmän, säger han och skyndar vidare med sin gigantiska flagga över axeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".