Bill Clinton talade i Boston inför entusiastiska demokrater.

Clinton höll tal i Boston

Det demokratiska partiets kampanj för att sjösätta John Kerry som den som ska slå ut George Bush i höstens val fortsätter i Boston. Partiets radarpar, Bill och Hillary Clinton, talade inför partikonventet, men senatorn Hillary Clinton fick ingen egen talartid.

– Jag är mållös, säger Hillary Clinton.

Hillary Clinton fick bara introducera sin man och det kommenterade hon när hon tackade för applåderna.

Hillary Clinton mycket populär
Hillary Clinton är en av det demokratiska partiets mest populära frontfigurer och bland spekulationerna kring varför hon trots det inte fick tala är att hon helt enkelt skulle stjäla för mycket strålkastarljus från John Kerry.

Kerry beskrivs ofta som lite torr och tråkig. I USA är en politikers personlighet minst lika viktig som hans kunskaper. Många befarar att det är Kerrys största nackdel.

Vid konventet läggs allt krut på att försöka visa en annan sida av honom, som en stadig ledare i svåra tider och som familjefar.

”Kerry ska vara vår kapten”
Bill Clinton beskrev honom som en kapten som styr en båt i svåra tider, en anspelning på Kerrys bakgrund som Vietnamveteran.

– Vi sitter alla i samma båt, därför borde vi välja en man som kan styra vår båt i alla väder, säger Bill Clinton.

Här bland de redan frälsta, går beskrivningen hem.

– Kerry är inte är så avslappnad, inte lika lössläppt som jag själv, men jag tror att folk kommer att lära sig tycka om honom, säger Gary Sippler, delegat från Florida.

Men om konventet inte lyckas sälja John Kerry till de omkring tio procent av väljarna som ännu inte har bestämt sig, och om Bush vinner valet i november, tror många att det blir just Hillary Clinton som gör upp med Kerrys vicepresidentkandidat John Edwards om nomineringen till nästa val år 2008.

Caroline Salzinger, Boston
caroline.salzinger@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista