1 av 2
Ron Reagan Jr talade om vikten av stamcellsforskning.
2 av 2
Theresa Heinz-Kerry – för frispråkig för USA?

Reagan Jr: "Rösta på demokraterna"

På onsdagen fortsätter det demokratiska partiets konvent i USA. På konventet talade president Ronald Reagans son med samma namn som sin far. Han uppmanade väljarna att överge sin fars republikanska parti och rösta på John Kerry och demokraterna.

– Mina damer och herrar! Några av er är kanske förvånade över att se en person med mitt efternamn som talar på demokratiska partiets konvent, sa Ronald Reagan Jr.

”Extremister får inte stoppa forskning”
Därmed inledde den späde dansaren Ronald Reagan tårarnas natt i Boston. I ett starkt känsloladda tal sa han att religiösa extremister inte får förhindra forskning och arbete med mänskliga stamceller.

Miljontals människor som lider av sjukdomar som Parkinson, Alzheimer och diabetes kan kanske snart botas, sa Ron Reagan och uppmanade den amerikanska befolkningen att rösta för förnuftet.

Teresa Heinz-Kerry talade
Därefter talade John Kerrys fru, ketchupmiljardären Teresa Heinz-Kerry, som har angripits för att vara en alltför frispråkig tyckare.

– Jag hoppas att kvinnor som argumenterar och har åsikter en dag kommer att kallas smarta och välinformerade, precis som män, sa Teresa Heinz-Kerry.

Hon lovade att om hennes man John Kerry blir president kommer USA miljöpolitik radikalt att förändras. USA:s roll i världen skulle präglas av hopp och goda exempel, inte av aggression och isolering.

Thomas Nordegren
thomas.nordegren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".