Småflickor säljs som sexslavar i Saudiarabien

1:12 min

Småflickor i Jemen och Mauretanien säljs till förmögna män i Saudiarabien för att bli sexslavar. Barnhandeln drivs av en välorganiserad maffia som söker upp fattiga föräldrar och säger att deras barn ska få utbildning och gifta sig.

Aminetou Mint El Moctar, som arbetar för en människorättsorganisation i Mauretanien mot barnsexhandel, säger att det handlar om en extremt grym verksamhet där fyraåriga flickor tvingas ha sex med vuxna män.

Barnhandeln drivs av en välorganiserad maffia som söker upp fattiga föräldrar och säger att deras barn ska få utbildning och gifta sig. Priset på barnen varierar mellan 100 000 och 200 000 svenska kronor. Ju yngre desto dyrare.

Flickorna är mellan fyra och fjorton år. Hur många som drabbas vet ingen. Men bara under förra året fick hennes organisation kännedom om 277 drabbade flickor.

Sanna Jonsson, regionchef för Rädda barnen, säger att det handlar om modernt slaveri i sin grymmaste form.

– Det är extremt svårt för att mörkertalet är väldigt stort. Statistik i regionen generellt sett är väldigt svår att veta. Men att det rör sig om tusentals barn det förstår vi från studier som FN-organisationer har genomfört och de indikationer som vi själva har.