Sju sköts ihjäl i Syrien

Syriska säkerhetsstyrkor uppges ha dödat sju män i Tall Kalakh nära libanesiska gränsen. Samtidigt har en oppositionsledare släppts mot borgen och påven ber för slut på blodspillan.

Krypskyttar från säkerhetsstyrkorna sköt på söndagen ihjäl tre män som deltagit i en protest i en moské i staden Tall Kalakh, uppgav ett vittne via en telefonförbindelse där skottlossning hörs i bakgrunden. Senare skrev aktivister upp dödstalet till sju.

Staden är sedan flera dagar omringad av trupper och stridsvagnar. Enligt vittnet är läget mycket svårt med skjutna personer liggande på gatorna.

Vid en gränsövergång nära staden Wadi Khaled i Libanon dödades en syrisk kvinna av skottlossning som slog in från Syrien. Fem personer skadades.

FN tror att uppemot 850 har dödats i protesterna mot den syriska regimen de senaste två månaderna.

Påven Benedictus XVI manade på söndagen myndigheter och invånare att sträva mot "fred och stabilitet".

– Jag ber Gud att det inte ska bli någon mer blodspillan i detta land av stora religioner och civilisationer, sade påven i Rom. Omkring en tiondel av Syriens cirka 20 miljoner invånare är kristna.

Den oppositionelle ledaren Riad Seif släpptes mot borgen efter att ha gripits den 6 maj vid en demonstration han var förbjuden att delta i, uppger en människorättsaktivist inne i Syrien.

TT-AFP