Strauss-Kahn hålls kvar i häkte

1:33 min

Chefen för Internationella Valutafonden, Dominique Strauss-Kahn, hålls kvar i häkte i New York. IMF-chefen anklagas för sexbrott och risken för att han ska fly är så stor att han inte kan släppas, enligt domaren.

Chefen för Internationella Valutafonden, Dominique Strauss-Kahn, hålls kvar i häkte i New York. IMF-chefen anklagas för sexbrott och risken för att han ska fly är så stor att han inte kan släppas, enligt domaren. Hans fall ska upp i rätten igen på fredag.

Det var en sammanbiten IMF-chef som fördes in i rättssalen i New York, där domaren meddelade att Dominique Strauss-Kahn ska hållas kvar i häkte. Risken för att han ska fly från USA anses vara stor, och därför kommer den 62-åriga IMF-chefen inte att släppas mot borgen.

Den franska toppolitikern och valutafondschefen Dominique Strauss-Kahn anklagas för att ha försökt våldta en kvinna, som var på väg att städa hans hotellrum i New York i lördags. Enligt uppgifter ska Strauss-Kahn ha kommit ut naken ur badrummet och överfallit den 32-åriga hotellstäderskan.

Misstankarna mot Strauss-Kahn gäller bland annat sexuella övergrepp och försök till våldtäkt. Dessutom anklagas Strauss-Kahn för att ha spärrat dörren för att hindra kvinnan från att fly. Sammanlagt kan brotten ge mer än sjuttio års fängelse, vid fällande dom, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Dominique Strauss-Kahn nekar till alla anklagelser och hans advokater säger till franska medier att han har alibi.

Sexanklagelserna har skakat om Internationella valutafonden och IMF:s styrelse kommer att hålla möte senare i dag i Washington för att diskutera krisen.

Gripandet av IMF-chefen fortsätter också att väcka starka reaktioner i Frankrike, där Dominique Strauss-Kahn har setts som den givna presidentkandidaten för Socialistpartiet.

I dag har det också kommit anklagelser från en fransk journalist som hävdar att hon utsattes för sexövergrepp av IMF-chefen 2002 och nu överväger att anmäla det.