Posener jagas i Skåne

Den misstänkte ekobrottslingen Joachim Posener söks i Skåne. Polisen har förstärkt bevakningen efter ett tips från ekobrottsmyndigheten i Göteborg.

Larm har gått ut om två misstänkta flyktbilar som Posener kan tänkas använda.

– Dessa uppgifter om bilar och att han ska lämna landet har gått ut till samtliga gränsstationer och hamnar och även till bron, säger Ingvar Landin, länsvakthavande befäl i Skåne.

Joachim Posener har befunnit sig på flykt undan rättvisan sedan 1997 och han söks nu i Skåne. Posener misstänks vara hjärnan bakom den så kallade Trustorhärvan, då investmentbolaget Trustor plundrades på flera hundra miljoner kronor.

Helt oväntat ställde Posener upp för en intervju i svensk tv i slutet av mars i år. Det skedde på hemlig ort och han berättade då sin version om inblandningen i Trustorhärvan. Polisen har inte haft några spår förrän nu. Ingvar Landin är förtegen om polisernas möjligheter att gripa Posener.

– Den fråga vill jag inte gå, säger han.

Robert Andersson
robert.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".