Inget maktavtal i Jemen

I Jemen blev det inget undertecknande om maktöverföring under onsdagen. President Ali Abdullah Saleh och oppositionen sades under eftermiddagen ha enats om ett avtal sedan amerikanska och europeiska diplomater hjälpt Gulfstaterna i medlingen mellan parterna. Men enligt AFP senare på kvällen lämnade Gulfstaternas representant landet utan att ett avtal om maktöverföring kunnat komma till stånd.

I Jemen blev det inget underteckande om maktöverföring idag. President Ali Abdullah Saleh och oppositionen sades tidigare ha enats om ett avtal sedan amerikanska och europeiska diplomater hjälpt Gulfstaterna i medlingen mellan parterna. Men nu har Gulfstaternas representant lämnat landet utan att ett avtal om maktöverföring kunnat komma till stånd, rapporterar AFP.

Ledaren för Golfstaternas samarbetsråd (GCC) Abdullatif al-Zayani lämnade på onsdagen Jemen med oförrättat ärende. Inget avtal om maktöverlämnande undertecknades.

Oppositionen hade tidigare meddelat att den kommit överens med president Ali Abdullah Saleh om ett maktöverlämnande.

Zayani hade varit i Sanaa sedan i lördags och försökt övertala bägge sidor att underteckna överenskommelsen som GCC medlat fram med hjälp av amerikanska och europeiska diplomater.

Ekot - TT