Fortsatt trafikkaos pga stormen

Stora delar av södra och mellersta Sverige är fortfarande drabbat av stora trafikproblem till följd av fredagens snöoväder. I Skåne har de stora europavägarna åter öppnats för trafik medan järnvägstrafiken fortfarande står i stort sett stilla efter flera urspårningar.
Även Öresundsbron öppnades för biltrafik igen vid tvåtiden och sent på fredagseftermiddagen räknar man med att även tågen ska gå över bron igen. I södra Skåne har snöfallet nu övergått i regn. Ölandsbron är fortfarande avstängd för trafik och mängder av mindre bilolyckor har rapporterats. I centrala Stockholm föll ett träd över en förskola just som barnen låg och vilade middag. Delar av taket krossades men ingen människa kom till skada. Färjorna till och från Gotland och Åland väntas vara inställda ända till fredagskvällen. Också flygtrafiken har haft problem och på Arlanda flygplats har det varit stora förseningar eftersom bara en landningsbana kunnat användas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista