På torsdag avgörs Svennis framtid

På måndagen kom fotbollslandslagets ledare Sven-Göran Eriksson tillbaka till London. Om några dagar avgörs om han får fortsätta sitt jobb eller inte till följd av skandalerna den senaste veckan. Men bland folk på gatan är stödet för ”Sven” stort.

– Sven är okej. Han är en bra tränare. Om han har haft en kärleksaffär, så har det ingenting att göra med hans förmåga att leda landslaget. Så tycker faktiskt alla jag pratar med på Londons gator.

Sven-Göran Erikssons chanser att få stanna har ökat sedan chefen för fotbollsförbundet Mark Palios avgick sent på söndagskvällen. Palios är mannen som Fotbollförbundet ville skydda från skriverier genom att istället lämna ut detaljer om Sven-Göran Erikssons påstådda affär med en sekreterare.

Svennis öde avgörs på torsdag
Den tillförordnade chefen har också uttalat sig och sagt att ”Svennis” är en av världens bästa tränare. Dessutom är han populär bland spelarna.

Fotbollförbundet väntar nu på svar från Sven-Göran Eriksson själv. Har han ljugit? Har han förmått förbundet att ljuga? I så fall riskerar han avsked. En fråga som avgörs vid ett extra styrelsemöte på torsdag. Men även om han har ljugit bör han få stanna, tycker den här mannen.

Förstanyhet i alla medier
Det började med ett triangeldrama, skriver en av tidningarna. Nu är det mer en hexagon. Påstådda och faktiska relationer, lögner och bedrägerier. Dessutom är det förstanyhet i alla medier.

Varför har det blivit så stort? Ja, intresset för fotboll och för skandaler i Storbritannien är enormt.

Utanför en bokhandel träffar jag Shelanie. Hon tycker också att Sven ska jobba vidare för landslaget, även om han betett sig fel.

– Han är ju ingen politiker, säger hon. Problemet för engelsk fotboll säger Shelanie, är män som får för mycket pengar och som behandlas som gudar.

Gunilla Österlund, London
gunilla.osterlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista