En död när knivman löpte amok i Oslo

Uppdaterad 21:04
En person dödades och fem skadades när en knivbeväpnad man löpte amok på en spårvagn i Oslo på tisdags-eftermiddagen. Mannen tvingade till sig en bil och jagades på kvällen av ett stort polispådrag.

Vittnen berättade för tidningen Verdens Gangs nätupplaga att ett bråk ska ha uppstått bland en grupp passagerare på en spårvagn. En person ska ha dragit upp en kniv och huggit flera personer runt omkring sig, innan han hoppade av vid hållplatsen Bislett Bad och tvingade sig till en bil.  

– Gärningsmannen satte sig i bilen och hotade min farbror med en kniv, men han tog sig lyckligtvis ut och blev inte skadad, berättade ett syskonbarn till bilföraren. 

Därefter försvann gärningsmannen i bilen, som 45 minuter senare hittades övergiven i Skillebekk. 

En av de knivhuggna avled. En 38-årig kvinna fick livshotande skador i bröstet. Två män i 30-årsåldern skadades allvarligt i bröst och skuldror, uppgav sjukhusföreträdare i Oslo. 

Gärningsmannen beskrevs som en man i 40-årsåldern. På tisdagskvällen jagades han av ett stort polispådrag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista