Uppåt för bilindustrins underleverantörer

Underleverantörerna till bilindustrin går mot bättre tider. Flera  företag som är beroende av bilindustrin vittnar nu om högre produktionstryck å nya rekryteringar.

Enligt en genomgång som TT har gjort har 1000 nya jobb skapats inom fordonsindustrin hittills i år, och det får posetiva konsekvenser även hos underleverantörer och andra företag som indirekt producerar produkter som används inom fordonsindustrin.

Av de sextiofem personer som jobbar på företaget kablage produktion i västerås  har 25 av dem anställts sedan början av 2003. Och kablageproduktion är inte det enda företag med anknytning till fordonsindustrin som nyrekryterar, bland annat så har Köpings företaget Grimaldis Mekaniska nyanställt och även utökat skiften och Leax Mekaniska i Köping som både är direkt och indirekt underleverantör till fordonsindustrin har växt med 40 personer de senaste två åren. 

Anneli Petersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista