Fiskebåt i sjönöd vid Gotland

En fiskebåt med 14 personer ombord befann sig tidigt under lördagsmorgonen i sjönöd utanför Gotlands östkust. Situationen var under några timmar allvarlig men nu är läget under kontroll - enligt Sjöräddningscentralen.
Sjöräddningen fick larmet från fiskebåten klockan 02.50 - besättning uppgav att båten tog in vatten och befarade att den skulle sjunka. Enligt befälhavaren på fiskebåten hamnade de i svårigheter när båten tappade hydraultrycket till propellern. På grund av de manöversvårigheter som följde fick båten en mindre grundkänning och började ta in smärre mängder med vatten - uppger Sjöräddningscentralen. Två av försvarets helikoptrar, Kustbevakningen, Sjöräddningssällskapet och flera handelsfartyg tog sig snabbt till platsen och vid halv åttatiden bedömde räddningsledningen att läget var under kontroll. Båten - med rysk och grekisk besättning - är registrerad på Tongaöarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".