Svennis efter torsdagens besked.

Svennis kvar som förbundskapten

Sven-Göran Eriksson får vara kvar som förbundskapten för det engelska fotbollslandslaget. Det står klart efter fotbollsförbundets sex timmar långa möte under torsdagen.

Beslutet uppges vara enhälligt och grunda sig på en oberoende utredning om skandalen inom förbundet som handlat om kärleksförbindelser och lögner.

Affären har skadat den engelska fotbollens rykte, konstaterar förbundet, och lovar att reparera det. Man ska också ta itu med brister i ledarskapet.

Palios har avgått
Högsta chefen Mark Palios har avgått och nu söker förbundet efter en ny chef.

Styrelsen har också beslutat att låta informationsdirektören Colin Gibson gå. Han har också erbjudit sig att göra det. Han ska ha lämnat ut skvaller om Sven-Göran Eriksson till pressen.

När det gäller sekreteraren Faria Alam som Sven-Göran Eriksson ska ha haft en affär med så väljer styrelsen att inte uttala sig om hennes roll i affären eftersom hennes ställning inom förbundet inte motiverar det.

Faria Alam lämnar förbundet
På torsdagen blev det ändå klart att hon lämnar förbundet och att hon sålt sin story till några utvalda medier för en halv miljon pund, omkring 3,5 miljoner kronor.

Utöver det skriftliga uttalandet kommer fotbollsförbundet inte att uttala sig något mer om affären som kallats ”Sven-Gate”.

Gunilla Österlund, London
gunilla.osterlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista