40-åringen nekar till alla anklagelser

På söndagen har förhör hållits med den 40-årige man som på lördagen anhölls misstänkt för mord och försök till mord efter ett skottdrama på en krog i centrala Malmö i lördags morse. Mannen har erkänt att han var på krogen men nekar till alla anklagelser, säger hans advokat Sven-Eric Ohlsson.

– Han förnekar både brottsmisstanken om mord som försök till mord. Han medger att han varit på platsen och att det har varit ett bråk men förnekar att han skjutit.

Det var på lördagmorgonen som flera skott avlossades efter ett bråk mellan två personer inne på krogen Heartbreak Café i centrala Malmö. En 25-årig man avled. Han var sedan tidigare känd av polisen och dömd för grova våldsbrott. En tredje person som inte hade med bråket att göra, skadades men inte livshotande.

Minns inte skottlossning
Den nu anhållne 40-åringen greps en kort bit från restaurangen, men har inget att säga om den skottlossning som ägde rum.

– Han kan inte förklara skottlossningen för han har inget minne av någon skottlossning, säger advokat Sven Eric Ohlsson.

Försvarat 40-åringen tidigare
Sven-Eric Ohlsson har tidigare försvarat 40-åringen, senast förra året då han stod åtalade i Göteborg för föreberedelse till grovt rån av en värdetransport. Då friades han från alla anklagelser.

Tidigare har 40-åringen dömts till tre månaders fängelse för häleri och vapenbrott.

Åtgärder mot krogvåldet
Efter tre omtalade skottlossningar på restauranger i Helsingborg, Göteborg och Stockholm i år så har Sveriges hotell- och restaurangföretagare lämnat in en skrivelse till regeringen med förslag på åtgärder för att öka säkerheten inom branschen.

Vd:n för Sveriges hotell- och restaurangföretagare, Mats Hulth, vill ha ett ökat samarbete mellan restauranger och polis för att minska problemen med vapen och våld på krogar.

– Våra anställda är oroade. De upplever att det finns mycket våld och droger. Det är också ett hot mot våra gäster som besöker våra nattklubbar. Det finns en oro som vi måste dämpa genom att vidta åtgärder och där ställer vi krav på regeringen och andra myndigheter, säger han.

I slutet av augusti ska Mats Hulth träffa justitieminister Thomas Bodström för att diskutera våldet på restauranger och krogar.

Sanna Wiberg
sanna.wiberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista