Starkt Djurgården kryssade mot "Juve"

Djurgården inledde på tisdagskvällen den tredje omgången av Champions League-kvalet borta mot Juventus i Turin. Matchen, som spelades i hällande ösregn, slutade oavgjort 2-2.

Resultatet var en överraskande stark insats av stockholmarna, och till den bidrog Tobias Hyséns vackra 2-0-mål. Hysén fick råg i ryggen av Djurgårdens insats i första matchen.

– När vi tog ledningen med 2-0 så kändes det som att det inte kunde stämma. Innan gick snacket att vi skulle vara nöjda med 0-2 eller 0-3, kunde vi göra något mål så var det ok. När vi sedan leder med 2-0 tror jag alla undrade vad som höll på att hända, säger Hysén.

– Sedan gör de 2-1 lite för snabbt, och när vi springer och är besvikna över det så gör de 2-2 också. Det var lite synd att de fick det målet, hade vi kunnat hålla 2-0 i fem-tio minuter så tror jag att vi hade klarat det.

Berätta om ditt vackra mål som du gör med högerdojan.

– Det brukar bli så nu för tiden. Jag kan knappt röra bollen med högern, men jag gör mål med den i alla fall, säger vänsterfotade Hysén.

– Det är ett inspel från vänsterkanten in i mitten till Arneng som har djupledslöpt och han klackar bollen vidare till mig. Jag försöker bara sätta till med högerdojan och placera den mot bortre stolpen. Och den smiter in, så det är skönt.

Hur känns det inför returen?

– Nu kan allting hända, kan vi spela 2-2 här nere så kan vi göra det hemma också, eller varför inte vinna till och med? Blir det 0-0 så spelar vi i Champions League sedan.

Returmatchen spelas på Råsunda om två veckor.

Lasse Person, Radio Stockholm
lasse.person@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista