Ingen rusning efter OS-resor

Några dagar innan invigningen av OS råder ingen rusning efter resor till Athen hos landets resebyråer.

Flera resebyråer säger att de inte har märkt av någon större efterfrågan på resor till Athen under själva OS över huvudtaget.

Henrik Johansson, som Ekots reporter träffar vid ingången till en resebyrå i Göteborg, ska inte till OS i Athen.

– Nej.

OS lockar inte?

– Jo, men pengar finns inte, säger han.

Grekiska öar lockar mer
På flera resebyråer runt om i landet säger man att det råder normal efterfrågan på resor till de grekiska öarna. Intresset för Athen under själva OS är lågt.

På företaget Fritidsresor säger man att trycket på resor till Portugal under fotbolls-EM tidigare i år, var mycket större än till OS i Athen.

Paketresor
På företaget American Express, Nyman och Schultz är läget annorlunda. Där är man nöjd över att ha sålt mellan 12 000 och 14 000 inträdesbiljetter till OS. I denna siffran ingår även paketresor som inkluderar flyg, hotell och inträdesbiljetter.

Mellan 10 och 20 procent av dessa paketresor finns kvar. Trond Asmyr, presstalesman på American Express, Nyman och Schultz tror inte att man kommer att blir av med dem innan OS-starten.

– Nu har väl de flesta som har bestämt sig för att resa till OS i Athen har redan köpt sina paketresor och individuella resor. Den sista perioden har vi inte köpt många paketresor. Det är ingen överraskning att försäljning av paketresorna är svagt nu, säger Trond Asmyr.

Johan Tollgerdt
johan.tollgerdt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".