Flera döda i ny turkisk tågolycka

Uppdaterad 18:03
Ännu en tågolycka har inträffat i Turkiet. Den här gången i nordvästra delen mellan Istanbul och Ankara. Uppgifter om döda och skadade varierar. Den senaste siffran är sex döda och etthundra skadade.

Ett av tågen var ett expresståg på väg från Ankara till landets största stad Istanbul. Enligt den turkiska nyhetsbyrån Anatolia fanns 171 passagerare och nio anställda ombord på expresståget.

Hur många som fanns ombord på det andra tåget när det frontalkrockade med expresståget vet man inte. Vittnen berättar om att tågens främre vagnar var rejält förstörda och att många av de skadade fanns där.

Expresståget är en ny tåglinje som invigdes under mycket pompa och ståt tidigare i somras. För tre veckor sedan skedde en annan olycka på samma sträcka. Den gången omkom ett 40-tal personer och 80 skadades när ett expresståg spårade ur. Orsaken var att tåget hade körts för fort.

Uppgifter om antalet döda och skadade i onsdagens olycka är än så länge mycket osäkra. Nyhetsbyrån Reuters uppger sex döda och ett hundratal skadade. Andra källor säger fyra döda och 20 skadade.

Olyckan är den tredje i Turkiet på kort tid. Förutom olyckorna med expresstågen krockade en minibuss och ett tåg för några veckor sedan i västra Turkiet. Då omkom 15 personer.

Naila Saleem
naila.saleem@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista