Anthony Weiner avgår efter kalsonbilderna

1:09 min

Den amerikanske kongressmannen Anthony Weiner avgår, efter starkt tryck från höga demokratiska politiker. Han har avslöjats för att ha skickat foton på sig själv i kalsonger till olika kvinnor via internet, och sedan ljugit om det.

I tre veckor har kongressmannen Anthony Weiner jagats av media sedan det första fotografiet på honom dök upp, med betänkligt buktande kalsonger.

Sedan dess har mängder av andra foton följt i dess spår, foton som han skickat till olika kvinnor som han haft långvariga kontakter med på internet.

Anthony Weiner, som är något av en politisk broiler och som siktat mot att bli nästa borgmästare i New York, vilket han hade goda chanser att bli , försökte hålla sig kvar mot alla odds. 

Men efter att USA:s president Barak Obama sagt att om han var Weiner skulla han avgå, blev situationen ohållbar.

Att Anthony Weiner är gift med en nära medarbetare till Hillary Clinton, och att Bill Clinton var officient på deras bröllop för ett år sedan, är något som ökat intresset för historien.

Anthony Weiner är redan en av amerikanska ståuppkomikers favoritämnen.

Ett försvårande faktum som han själv inte rår för  är att hans efternamn betyder snopp.

Lena Bejerot, New York

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.