Fredrik Reinfeldt.

Reinfeldt föreslår borgerligt valmanifest

Moderaternas ledare Fredrik Reinfeldt vill ha ett gemensamt borgerligt valmanifest. Reinfeldt har skrivit ett brev till sina borgerliga partiledarkollegor där han tar initiativ till en borgerlig valallians inför valet 2006.

Fredrik Reinfeldt höll sitt sommartal i Vaxholm i Stockholms skärgård på lördagen.

– Grunden i denna allians är naturligtvis fyra borgerliga partier som vill ta över gemensamt, men låt det inte stanna vid det. Låt oss säga att detta samlar alla i Sverige i organisationer, enskilda som tycker att nu är det nog. Nu är det dags för maktskifte, nu är det dags för en annan politik, sa Reinfeldt i sitt tal i Vaxholm.

Arbetsgrupper
Moderatledaren Fredrik Reinfeldt föreslår att de borgerliga partierna ska bilda ett antal arbetsgrupper med representanter från vart och ett av de fyra borgerliga partierna.

De ska ta hand om områden som finans- och tillväxtpolitik, rättstrygghet, utrikes- och säkerhetspolitik för att förbereda det gemensamma valmanifestet.

Välkommet förslag
Förslaget om en gemensam valallians välkomnas av de övriga borgerliga partierna, men folkpartiet tycker att man borde göra mer. Tidigare har man ju förslagit en sammanslagning av partier.

Kristdemokraternas partiledaren Göran Hägglund tycker att den borgerliga kvartetten behöver bli bättre på att presentera den gemensamma politiken.

– Ja det finns ju en del saker som skiljer oss åt. Det handlar till exempel om en gammal fråga som energipolitiken och alkoholpolitiken för att peka på ett par exempel, säger Göran Hägglund.

Malin Axelsson
malin.axelsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista