Slut på sommarsuccén för Gyllene Tider

Sent på onsdagen satte Gyllene Tider punkt för sin succéartade sommarturné. En halv miljon personer har sett bandet, vilket är den största publiken för en turné hittills i Sverige. Avslutningskonserten hölls på Örjansvall i Halmstad på storbildsskärm på Stora Torg.

Regnet hängde i luften, men det var ändå packat med tusentals personer på Stora Torg i Halmstad, där man kunde följa konserten på fotbollsstadion någon kilometer bort via storbildsskärm.

Gratiskonserten på torget var Gyllene Tiders tack till halmstadsborna och punkten på en rekordsommar.

På onsdagskvällen passerades troligen halvmiljonstrecket och aldrig förr har en konsertturné dragit så många människor i Sverige, enligt arrangörerna.

Gyllene Tider är rena storföretaget. Det handlar om en omsättning i mångmiljonklassen. Bara biljettintäkterna i sommar bör ha överstigit 100 miljoner kronor.

Också för bandets hemstad Halmstad, som är så intimt förknippat med bandet, har succén inneburit stora vinster, både i form av PR och extra inkomster, säger kommunalrådet Ingegerd Sahlström.

Daniel Rundqvist, Jönköping
daniel.rundqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista