Mångmiljardvinst för Volvo Personvagnar

Volvo personbilar fortsätter att sälja bra - och vinsten har blivit därefter. Nu redovisar Volvo Personvagnar för 2003 ännu en mångmiljardvinst, säger informationschef Olle Axelsson:

Fem år efter att Ford köpte personbilarna av Volvo så tycks det som om Ford har fått tillbaka en god del av  köpeskillingen på 50  miljarder kronor.

För trots att Ford gömmer sig bakom amerikanska börsregler och inte redovisar Volvos siffror för sig, så har vinstnivån sannolikt legat på mellan fyra och fem miljarder kronor varje år.

Volvo har haft hjälp av en stark dollar, och har hittills lyckats undvika dollarraset genom valutsäkring. Och Olle Axelson antyder alltså att vinsten kan vara ännu högre, eftersom de viktigaste marknaderna inte ingår i redovisningen.

Volvo ingår i PAG-gruppen i Ford, där de andra starkt
profilerade märkena samsas och där Volvo sägs dra det tunga lasset resultatmässigt. Jaguar och dom andra märkena går sämre.

Tommy Fredriksson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".