Oklart hur 56-åriga kvinnan mördades

Polisen vet ännu inte hur den 56-åriga psykolog som hittades död utanför Bålsta norr om Stockholm på söndagen bragtes om livet. Under måndagen har polisen fortsatt att undersöka fyndplatsen.

– Under måndagen har vi haft tekniker som har fortsatt arbetet på platsen där kvinnan anträffades. Vid sidan av det har vi nu personal som pratar med människor i omgivningarna, säger länskriminalens presstalesman Ulf Göranzon.

Försvunnen sedan 18 augusti
Det var sent på söndagskvällen som polisen kunde bekräfta att den kvinna som var funnen död några hundra meter in i skogen vid en parkeringsplats utanför Bålsta var den 56-åriga psykolog från Stockholm som har varit försvunnen sedan onsdagen den 18 augusti.

Enligt polisen är kvinnan bragt om livet, men vad som är dödsorsaken eller om brottet har begåtts där kroppen hittades, hoppas polisen få svar på när den rättsmedicinska undersökningen börjar på onsdag.

Den 56-åriga psykologen lämnade sitt hem den 18 augusti i sin bil. Polisen larmades när hon inte kom hem på kvällen och några dagar senare hittades hennes bil i Nynäshamn.

Ingen misstänkt för brott
Polisen vet ännu inte vad som har hänt kvinnan från det att hon hördes av sista gången mitt på dagen den 18 augusti och till dess hon hittades död utanför Bålsta och ingen är heller ännu misstänkt för något brott.

Den 56-åriga kvinnan har bland annat varit verksam som psykolog inom kriminalvården. Och det är bland annat de kontakter som hon har haft i samband med det som polisen nu kartlägger.

– När ett grovt våldsbrott inträffar är en av uppgifterna att kartlägga offrets närmaste bekantskapskrets. Det är naturligtvis en västentlig del i det här sammanhanget med tanke på att hon har jobbat på många olika ställen, inte minst inom kriminalvården, säger Ulf Göranzon.

Katarina Helmerson
katarina.helmerson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista