Sexton åtalade för bråk med mc-gäng

Under fredagen åtalades de 16 brödraskaps-medlemmar som i juli misshandlade flera personer ur Mcklubben Bengalos i Uddevalla. De är misstänkta för grov misshandel och olaga frihetsberövande i vad som tros vara en hämndaktion mot personer i mc-klubben Bengalos.

Alla deltog lika mycket
Åklagarna menar att samtliga 16 på olika vis deltog och bidrog till misshandeln och därmed ska samtliga stå till svars lika mycket.

– Samtliga har medverkat i händelseförloppet. I samband med de pågående misshandelsfallen har de tilltalade haft olika uppgifter: vakthållning, genomsökning av lokaler och aktiv misshandel och annat. Det är därför vi menar att samtliga är att anse som gärningsmän, säger åklagare Barbro Jönsson.

Digert brottsregister
De 16 män som står åtalade har ett digert brottsregister alltifrån narkotikabrott och misshandel till vapenbrott och förberedelse till rån. Utredningen är närmare 600 sidor tjock.

– Det är kriminella nätverk det rör sig om och det finns en speciell lojalitet där som är en form av blind lydnad, säger kriminalkommissarie Ronald Bagge, som hållit i de flesta förhör med Brödraskapsmedlemmarna.

Angelique Hvalgren, SR Väst
angelique.hvalgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista