Flygplatser i New York stängs till följd av Irene

Till följd av orkanen Irene stänger flygplatserna i New York för allt inkommande flyg klockan 17, svensk tid. De stora flygplatserna John F Kennedy, La Guardia och Newark stänger då.

– De kommer bara att stängas för inkommande flyg, säger en talesperson flyggplatsmyndigheten och tillägger att tusentals flygningar berörs, även om de flesta bolag redan ställt in sina avgångar till de tre flygplatserna.

New Yorks borgmästare Michael Bloomberg beordrade på fredagen massevakuering av invånare i staden och stängning av tunnelbanan.

Det tyska flygbolaget Lufthansa ställer in samtliga flyg till och från New York under helgen som säkerhetsåtgärd på grund av orkanen Irenes framfart, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Sju flygningar berörs från Frankfurt, München och Düsseldorf under lördagen uppger Lufthansa.

Även SAS flygningar till och från New York har ställts in under helgen, då New Yorks samtliga flygplatser har stängts. De inställda flygningarna rör avgångar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo enligt Malin Selander på SAS presstjänst.

SAS räknar med att flygningarna till och från New York återupptas på måndag, i fall stormen Irene inte påverkar omständigheterna.

/TT

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista