Nej till Smurfits bud på Munksjö

Papperstillverkaren Munksjö ser ut att förbli ett svenskt bolag. I alla fall än så länge. På torsdagskvällen samlades Munksjös styrelse och tackade nej till budet från irländska Jeffersson Smurfit Group.
Redan från början var det tveksamt om Munksjös största ägare, Smurfit-gruppen som idag äger 33 procent i bolaget, skulle få igenom sitt bud. Andra stora ägare, som t ex SEB fonder har tidigare i veckan sagt nej, och igår kom rekommendationen från Aktiespararna och det var ännu ett nej. Aktiespararna delar den åsikt, som andra aktieägare givit uttryck för, nämligen att budet på 77 kronor per aktie är för lågt. På Stockholms-börsen har aktien också stigit över den nivån och låg vid lunchtid på fredagen runt 82-83 kronor. Anders Carlberg pekar på att Munksjö nu kan skörda frukterna av gjorda investeringar och att bolaget för diskussioner om köp av nya företag som kan göra bolaget spännande på sikt. Och någon reaktion på Munksjös nej har Anders Carlberg ännu inte sett.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".