Peter Forsberg hänger med huvudet efter brakförlusten mot Tjeckien.

"Ishockeylandslaget är övervärderat"

Ishockeylandslagets så kallade gyllene generation är övervärderad. Det är ett av omdömena efter Tre Kronors 6-1 förlust mot Tjeckien i World Cups kvartsfinal på tisdagen.

Peter Lindvall är sportchef på Norrländska Socialdemokraten.

– Jag tror att vi har övervärderat den gyllene generationen helt enkelt. De är inte så bra, Sundin, Forsberg och Lidström till exempel. Sedan kanske marginalspelarna under dem inte är så bra heller, där var Tjeckien mycket bättre.

På tisdagskvällen förlorade Tre Kronor kvartsfinalmatchen i ishockey mot Tjeckien med 6-1 i Globen. På många håll i landet talar man nu om ett av de största fiaskon som drabbat svensk idrott.

Kräver förbundskaptenens avgång
Många röster har höjts för att förbundskapten Hardy Nilsson ska avgå. Peter Lindvall tycker också att det är konstigt att de stora världsstjärnorna från NHL verkar blekna i landslaget och att Hardy Nilsson har ett ansvar där.

På Expressens sportredaktionen har man under onsdagen fått ta emot många arga samtal och e-post från upprörda svenskar efter matchen.

Rik och glad
Men det finns också svenskar som är glada åt resultatet, säger Peter Lindvall.

– Det är faktiskt en Piteåbo som hade satsat 20 kronor på resultatet 6-1 till Tjeckien och han är nu 12 800 kronor rikare. Så han är glad i alla fall.

Peter Johansson
peter.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista