Protester från näringslivet mot budgetförslag

Det är endast villaägarna och inte företagarna, som får glädje av överenskommelsen i budgetförhandlingarna om att sänka förmögenhetsskatten. Det anser Svenskt Näringslivs ordförande Michael Treschow. Svenskt Näringsliv vill helt ha bort förmögenhetsskatten eftersom man anser att den driver bort investeringskapital från Sverige

-Det är bara villaägarna å inte företagarna, som får glädje av beslutet att sänka förmögenhetsskatten. Det anser Svenskt Näringslivs ordförande Michael Treschow.

Svenskt Näringslivs arbetsutskott med Michael Treschow i spetsen är just nu i Värnamo för att träffa småföretagarna bakom det så kallade Gnosjö-upproret. Å i ett gemensamt uttalande hävdas att den sänkta förmögenhetsskatten inte gör det lättare för företagen att skaffa kapital. Svenskt Näringsliv har ju presenterat ett eget paket inför budgetförhandlingarna, men förutom slopandet av arvs- och gåvoskatterna, som också regeringen föreslagit, så verkar inget av förslagen finnas med när budgeten läggs fram - varken kravet på att helt slopa förmögenhetsskatten eller lättnader i beskattningen av småföretag.

                                                                       Anders Borg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".