Continental får stöd i Portugal

Förutom stöd och bidrag från EU kommer den tyska däcktillverkaren Continental att få skattelättnader av Portugal när koncernen flyttar sin däcktillverkning från Gislaved till Portugal, det uppger i kväll Sveriges Televisions Rapport.
En talesman för EU-kommissionen säger till Rapport att stödet kan strida mot EU:s konkurrensregler. Finansdepartementet i Portugal har bekräftat för Sveriges Television att Continentals däckfabrik i Portugal kommer att erbjudas skattelättnader. Uppgiften gör Thage G Peterson, regeringens specielle kontaktman i Gislavedärendet, rasande. Han ringde omedelbart upp näringsminister Björn Rosengren när han fick höra om stöden. - Jag bad näringsdepartementet att skyndsamt undersöka huruvida dessa uppgifter, att Continental skulle ha fått skattesubventioner och arbetsmarknadspolitiskt stöd, är korrekta. Det vill jag verkligen veta, säger Thage G Peterson till TT. - Näringsministern tycker att detta är lika uppseendeväckande som jag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".