Letterna går till valurnan i dag

1:43 min

Bara tio månader efter det förra valet är det i dag nyval till parlamentet i Lettland. Många letter har tröttnat på den utbredda korruptionen bland politikerna och hoppas nu på en förändring.

– Jag tycker att vi behöver något nytt och annorlunda jämfört med hur det är i dag. Jag vet inte om vi har så många valmöjligheter, men vi ska göra vårt bästa. säger Laura Kukaine.

Korruptionen inom politiken och att parlamentet motarbetade antikorruptionspolisen fick den dåvarande presidenten att i våras upphäva parlamentet och inför nyvalet starta ett eget parti.

Letterna är vana vid val, trots att parlamentet väljs på fyra år så har ingen regering hittills suttit mandatperioden ut, lite mindre än ett och ett halvt år är snittet.

Landets ryska minoritet har ett eget parti, Harmony Center, med bland annat före detta kommunister som inte vill erkänna Sovjetockupationen. Det har gått fram starkt inför valet. Och det skrämmer en del letter.

– Jag hoppas att det bara blir lettiska partier i regeringen, det är det enda jag önskar, säger Laura Kukaine.

Trots att Lettland står inför stora utmaningar när det gäller ekonomi, skatter och jobben och trots att partierna har olika politik så är det många som väljer att inte rösta. Bara runt 60 procent av letterna brukar rösta. En av desom väljer att inte rösta är Linda Akmenlauka

– Nej, jag vet inte vad det ska tjäna till att rösta, det blir ingen förändring ändå, säger hon.