Harmonicentern favorit i lettiskt val

1:33 min

I Lettland visar de sista opinionsmätningarna på att lettlandsryssarnas parti Harmonicentern kommer att bli det största partiet.

– Det känns om att folk stöttar partiet och det skulle vara bra för landet och folket, säger Rigabon George Duboviks, född i Lettland och en av de drygt 300 000 personer i landet som saknar rösträtt.

Majoriteten av dem är lettiska ryssar och de hoppas mycket på Harmonicentern som hade runt 21 procent i den senaste opinionsmätningen inför valet i dag.

Två andra partier som slåss om segern är premiärministerns Enhetsparti och den före detta presidentens nystartade parti, Satlers reformparti. Båda ligger på omkring 15 procent i opinionsmätningarna.

Valet är ett nyval efter att den dåvarande presidenten Satlers med stöd av en folkomröstning upphävde parlamentet på grund av den utbredda korruptionen.

18-årige Edmund Strats röstade i kongresshallen i Riga och även om många letter har sagt att de vill ha en förändring så tror han inte på den förre presidenten Satlers Reformparti.

– Jag tror inte att det blir så stor skillnad, det blir bara samma personer igen.

Den ryska Harmonicentern vill han inte alls ha in i regeringen. De har inget där att göra  menar han.

– Jag gillar dem inte. Mest för att de är ryssar tror jag.