Strauss-Kahn ångrar hotellsex

2:06 min

För första gången har den förre IMF-chefen Dominique Strauss Kahn gett sin version av vad som hände den där knappa kvarten den 14 maj med hotellstäderskan i New York. Det skedde på söndagskvällen när han intervjuades i drygt 20 minuter av den franska TV-kanalen TF1.

– Det som hände rymde inget våld, inget tvång, inga begränsningar, sa Dominique Strauss Kahn.

– Men visst har jag svikit min fru, mina barn och de fransmän, som trott på mig. Det går inte att kalla det som hände en svaghet utan ett moraliskt misstag, som jag kommer att ångra för alltid.

Intervjun varade i drygt 23 minuter. Den var regisserad utan spontanitet och överraskningar. Programledaren Claire Chazal, som är en nära vän till Strauss Kahns hustru Anne Sinclair, såg obekväm ut med armarna i kors tätt mot kroppen.

Redan efter några minuter anklagade Dominique Strauss Kahn hotellstäderskan för att ha ljugit och gett ett antal olika versioner.

Varför anmälde hon honom? Tja, svarade han, det finns många hypoteser, men kanske var hon ute efter pengar.

Flera gånger viftade den förre IMF-chefen med åklagarens rapport för att hävda sin oskuld, men den insatte tv-tittaren kan knappast ha blivit övertygad eftersom Dominique Strauss Kahn inte har förklarats oskyldig. Åklagaren i USA lade ner fallet i brist på bevis.

DSK kände sig rädd och förödmjukad av det amerikanska rättssystemet. Det var våldsamt, sa han. Angående en eventuell komplott antydde att han att det funnits någon i hotell Sofitels personal som läckte uppgifter.

Socialistpolitikern DSK utreds nu också i Frankrike för en våldtäkt, men kommenterade den endast kort med att han försökt krama den unga journalisten men ej brukat våld.

Angående framtiden gjorde han helt klart att någon presidentkandidat blir han inte, däremot framgick det han siktar på att fortsätta i politiken i någon form.