Nöden allt större i översvämningarnas Pakistan

1:52 min

I södra Pakistan är situationen allt mer desperat för offren för översvämningarna som drabbat området för andra året i rad. FN vädjar nu om runt 2,3 miljarder kronor för att hjälpa de drabbade. Sveriges Radios Asien-korrespondent Nils Horner rapporterar från området.

Över fem miljoner människor har drabbats av ovanligt kraftiga regn som lagt stora delar av området under vatten.

Vattnet forsar fram kring vad som var en landsväg i södra Sindh-provinsen. Vägen har nu spolats bort och runt omkring mig står förtvivlade bybor och undrar hur de ska överleva de närmsta dagarna.

Veo och hans fru Rani har flytt från vattenmassorna och bor nu i ett primitivt tält alldeles vid landsvägen.

– Nu bor vi här vid vägen med våra fem barn. Vårt hus är under vatten. Vi får leva på det folk slänger åt oss när de kör förbi, berättar de.

Myndigheterna säger att ungefär 300 människor dött hittills i den här katastrofen, som berör närmare sex miljoner människor.

Det är andra året i rad som södra Sindh drabbas av svåra översvämningar.

Gitiga ormar är ett stort problem. Myndigheterna säger att tusentals människor bitits. En man, Bakshel, berättar att en släkting i hans by blev biten och dog eftersom han inte fick någon vård.

– Den lilla mathjälp vi fått räcker inte, säger en tiobarnsmamma.

Hon pekar den landremsa på ungefär två meters bredd som finns mellan den trafikerade landsvägen och sjön som bildats, där bor nu hundratals desperata människor. En del sover under bar himmel, andra försöker bygga enkla tält med hjälp av grenar, kvistar, tygtrasor och plastskynken.