Bärgning av störtad helikopter dröjer

Bärgningen av den helikopter som i lördags eftermiddag störtade i Vättlefjäll utanför Göteborg har ännu inte påbörjats och det är oklart om man hinner genomföra den under söndagen.

Bärgningen blir komplicerad. Det krävs en annan helikoptern som kan lyfta de utspridda vrakdelarna och transportera de till Säve flygplats och det hänger på hur snabbt det går att få tag på en sådan uppger Göran Rosvall på Haverikommissionen, till SR Göteborg. Han räknar med att bärgningen ska vara genomförd senast i morgon.

Sedan dröjer det flera månader innan man vet vad som har orsakat haveriet. Vid olyckan igår omkom de tre männen som befann sig ombord. 

Helikoptern är väldigt sönderslagen säger Göran Rosvall så det kommer att krävas ett mödosamt pusslande innan orsaken kan klargöras .

De omkomna tros vara tre män från Göteborgsområdet, piloten och två passagerare, men deras identitet säkerställs först efter helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".