Continentalflytt utreds av EU

Portugal missbrukar EUs regler för att ta över Continentals däcktillverkning från Gislaved. Det anser Kjell Peterson chef för västra Sveriges regionkontor i Bryssel. Han har anmält saken till EU-kommissionen.
Enligt Kjell Peterson missbrukar Portugal EU:s regler på två sätt. Landet ger i strid med reglerna, skattelättnader till företaget och Portugal planerar att missbruka reglerna genom att tillåta att företaget får använda utbildningspengar på helt annat sätt än avsett. Regeringens specielle kontaktman i Gislavedsärendet, Tage G Pettersson, är upprörd över uppgifterna och har bett regeringen att ta upp frågan med EU-kommissionen. - Jag har rekommenderat den svenska regeringen att ta upp frågan när EU´s konkurrenskommisionär besöker Stockholm på måndag och då kommer ju frågan upp på hög nivå i EU-maskineriet. Men jag tycker också att den svenska regeringen måste visa lite kallt stål nere i Bryssel för att få fram enhetliga regler för hur länderna skall uppträda i sådana här frågor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista