Mamman erkänner att hon dödade sönerna

1:02 min

Mamman till de två pojkar som hittats döda i Sigtuna erkänner att hon orsakat sina barns död och har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Vid häktningsförhandlingen i Attunda tingsrätt i eftermiddagen stod det klart att mamman som varit misstänkt för mord för sina två söner, fyra och åtta år, i Sigtuna, erkänner att hon bragt sina barn om livet. Erkännandet kom i förhör på onsdagen, uppger åklagaren för Ekot

Häktningsförhandlingarna fortsatte efter erkännandet, men med stängda dörrar.

Kvinnan är efter förhandlingarna häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Enligt flera andra medier ska kvinnan genomgå en så kallad paragraf-7-undersökning, en mindre rättspsykiatrisk undersökning.

Förundersökningen kommer nu att gå vidare och ett stort antal förhör och teknisk analys kommer att göras.

Pojkarna anmäldes försvunna i söndagskväll sedan den yngste sonens pappa, som inte bor med familjen, larmat polisen om att något inte stod rätt till.

Pojkarna hade då varit saknade från skolan i en månads tid. Dykare hittade de döda pojkarna i vattnet nära en brygga i Sigtuna på måndagen.

Sedan polisen tagit in mamman till förhör har hon nekat till brotten men ändrade sig alltså och erkände att hon orsakat sina barns död.

Ekot

Vännen försökte få hjälp av socialen

#text=4710398#i måndags, nästan en månad efter att mamman sjukanmält dem till skolan. Mammans vän berättar hur hon under tiden försökte komma i kontakt med familjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.