Skattelättnad upprör regeringen

Regeringens ansvariga för konkurrensfrågor Ulrica Messing är mycket kritisk mot att Portugal ger företaget Continental skattelättnader för att flytta tillverkningen av däck från Sverige till Portugal.
Det var i början på december beskedet kom att Continental lägger ner tillverkningen av däck i Gislaved och att nästan 800 personer förlorar jobbet. Både facket och svenska regeringen har kritiserat de tyska ägarna för att sakna rationella skäl för att lägga ner tillverkningen i Sverige och nu kommer alltså uppgifter om att Continental fått skatterabatt av Portugal för att flytta tillverkningen. Ulrica Messing säger till Ekot att hon reagerar kraftfullt mot ryktena och säger att om de visar sig vara sanna så är det ett otillåtet sätt att konkurrera med skattepengar för att locka till sig företag och Ulrica Messing säger också att hon ska ta uppfrågan med EU:s konkurrens kommissionär Mario Monti då han kommer till Sverige på måndag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista