NTC-styrkor in i Sirte med stöd av Nato

I Libyen gick styrkor som är lojala med Libyens övergångsregering (NTC) i dag in i den Kadaffi-trogna staden Sirte med stöd av Nato-flyg. Rebellerna ska ha mötts av prickskyttar och minst två av rebellerna ska ha dödats och flera skadats.

Stora mörka rökmoln syntes och skottlossning hördes när NTC-styrkorna gick in i Sirtes centrala delar med stridsfordon. Sirte är den störtade diktatorn Muammar Kadaffis hemstad och är ett av de sista Kadaffi-trogna fästena i landet.

Dagen innan hade Aisha Kadaffi, dotter till Muammar Kadaffi, sagt att hennes pappa mår bra och att han fortsätter att kämpa mot "förrädarna" som nu styr landet.

– Var lugna, det går bra för er store ledare. Han har vapen och kämpar vid fronterna, sade hon i telefon från Algeriet till den Syrienbaserade tv-stationen Arrai, som regelbundet sänder budskap från Kadaffilägret.

I dag inträffade också en serie explosioner i huvudstaden Tripoli nära en flottbas. Enligt vittnen på plats var det ett vapenförråd som exploderade, men NTC-soldater uppgav senare att det rörde sig om en olyckshändelse.

 TT, Ekot