Rättegången inställd – Hif-målvakt tog fel på dag

Rättegången om läktarskandalen fick ställas in, eftersom Helsingborgs målvakt, Pär Hansson, som var kallad som vittne, aldrig dök upp. Både åklagaren och försvararen ansåg att rättegången inte kunde genomföras.

Rättens ordförande, chefsrådman Lennart Strinäs, sade sig vara förvånad över att Hansson uteblev.

- Det var en olyckligt vald dag för rättegång, men vi kunde ju inte veta när målet sattes ut att Helsingborgs skulle vara klara allsvenska guldvinnare den här dagen, sade han.

- Jag trodde att det var på onsdag. Jag har till och med bett om ledigt då, säger HIF-målvakten Pär Hansson till Expressen på nätet.

Den förklaringen fick både Expressen och Aftonbladet av Hansson när han vid lunchtid på måndagen kom till Olympia i Helsingborg för träning. Han förklarade då att han glömt sin mobiltelefon i sin jacka och därför inte kunnat nås av tingsrätten.

- Det är aldrig roligt att missa en rättegång, det är absolut ingenting man vill göra. Men om det hade varit för att jag hade försovit mig hade det inte varit så bra, nu hade jag helt enkelt tagit fel på dag.

Nu försöker rätten att sätta ut rättegången igen inom ett par veckor.

TT

Målvaktsattack kan bli dyr för ung supporter

#text=4714563#för misshandel, ofredande och brott mot ordningslagen, men riskerar även att stämmas på miljonbelopp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.