Facken vill minska tidsbegränsade anställningar

2:12 min

I avtalsrörelsen är ett av fackens viktigaste krav att minska de tidsbegränsade anställningarna. Samtidigt visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv att andelen fasta heltidsjobb på arbetsmarknaden är lika stor i dag som för drygt 20 år sedan.

– Det skulle innebära mycket mer trygghet, säger 20-åriga Linda om att ha ett fast arbete.

Hon har haft fyra olika restaurangjobb i Stockholm de senaste två åren.

– Att man känner att man har någonstans att gå till och slipper oroa sig för att kanske bli uppsagd. Och att man kan få sitt schema i tid med lite fastare tider, så att man kan planera sin tid utanför jobbet. Inte jobba 13 timmar en vecka och 57 timmar en annan vecka som jag gjorde nu.

Arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv har undersökt anställningsformer mellan 1987 och 2010. Slutsatsen är att andelen fasta heltidsjobb är lika stor i dag som 1980-talet, knappt 70 procent av hela arbetsmarknaden. De tidsbegränsade anställningarna har ökat från 12 till cirka 15 procent men samtidigt jobbar färre deltid.

Efter lönekravet är minskad möjlighet till tidsbegränsade anställningar LO-fackens viktigaste krav i avtalsrörelsen. LO vill få in i avtalen att arbetsgivare maximalt får ha en person tidsbegränsat anställd i två år, därefter ska man bli tillsvidareanställd.

En del arbetsplatser har nästan bara tidsbegränsat anställda, det gäller till exempel callcenterföretaget Silentium. Företaget har mellan 250 och 400 unga anställda beroende på hur mycket det finns att göra. Utan möjligheten att anställa för kortare perioder skulle företaget tvingas dra ner enligt vd Johan Talenti.

– Då skulle vi inte finnas på tre orter som i dag, vi skulle ha färre människor i jobb, så klart. Det skulle vara fler personer som jobbade heltid och som jobbade med fast anställning, men det skulle vara färre arbetstimmar totalt sett och färre människor som jobbade hos oss.

– Utan visstidsanställda så skulle bolaget inte existera, säger Johan Talenti på Silentium.

Enligt Svenskt Näringslivs rapport är tillfälliga jobb en väg in på arbetsmarknaden eftersom de ofta leder till fasta arbeten i förlängningen. Så har det fungerat för Linda som har en tillsvidareanställning på gång hos en snabbmatskedja. Men hon tror ändå inte att hon kommer att där så länge.

– En fast anställning betyder ju inte att man måste stanna där för alltid. Det betyder ju bara att man har en lite tryggare arbetsplats, att man känner att man får vara där utan att man hänger löst hela tiden, säger Linda.