Mats Odell. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/Scanpix

Mats Odell nominerad till partiledare

Stockholms län och Uppsala län nominerar Mats Odell till partiledare. Han har hört det men vill inte säga om han kandiderar.

Mats Odell, gruppledare för partiets riksdagsgrupp och vice ordförande för partiet, vill inte säga om han står till förfogande som kandidat till partiledarposten. Det svarar han på först om valberedningen skulle komma med en sådan fråga.

– Det som har nått mig är att Stockholms län och Uppsala län har nominerat mig, säger Odell när partistyrelsen gör ett avbrott för lunchrast.

Han säger, som svar på TT:s fråga, att de båda distrikten dock inte har frågat honom om han står till förfogande.

– Det går till så att man nominerar de personer som man tycker att man vill se på olika poster i partiet. Sedan är det valberedningens sak att fråga dem, säger Odell.

Hur påverkar den diskussion som nu pågår partiet?

– Under en process där man diskuterar partiets kurs och dess ledning är det jobbigt och förutsättningarna är inte de bästa för att föra ut sin politik. Det är en smärtsam process, men jag tror samtidigt inte att man kan undvika en diskussion om partiets läge, vart vi ska gå och vem som ska leda partiet. Det kommer aldrig att vara rätt tillfälle att göra det, säger Odell.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista